Știri

100
soluții
11
verticale
45
parteneri

Arxia şi CertSign, semnătură digitală în procesul de achiziţii publice

Parteneriate

Partenerii noştri de la Arxia, membră a ClujIT Cluster, şi CertSign au reuşit implementarea unui mecanism prin care fluxul de aprobare a documentelor administrative este complet digitalizat, utilizând certificate pentru semnătura electronică aplicate succesiv de către utilizatori diferiţi ai unui sistem informatic, pe acelaşi document, fără a necesita utilizarea unui token fizic de semnătură.

Implementarea este finalizată pentru a fi utilizată în cadrul sistemului Process Player Achiziţii, configurat pentru Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia.

În acest mod, referatele de necesitate şi celelalte documente care intervin în procesele de achiziţie publică nu vor mai trebui tipărite şi plimbate fizic pentru a aduna semnăturile olografe necesare, ele fiind semnate digital şi rapid în sistem. Ulterior, acestea pot fi descărcate ca PDF, având toate semnăturile electornice valide.

Acest tip de integrare este o premieră pentru România şi deschide calea spre transformarea digitală accelerată a proceselor administrative, cele din interiorul instituţiilor, şi mai departe a celor realizate în relaţia cu cetăţenii şi între instituţii.

„Cred că realizarea acestei implementări în cadrul Alba Iulia Smart City merită să fie folosită în perioada următoare că un argument pentru impactul pe care proiectul  Alba Iulia Smart City îl are în accelerarea dezvoltării şi eficientizării României prin digitalizare şi soluţii inovative”, ne-a declarat Ovidiu Homorodean, Managing Director Arxia.

Articole populare