Știri

100
soluții
11
verticale
45
parteneri

7 noiembrie – Ziua Europeană a Radonului

Evenimente
Pe data de 7 noiembrie 2018, toate țările membre ale UE sărbătoresc Ziua Europeană a Radonului, lansată de către Asociația Europeană a Radonului în 2015.
 

În întâmpinarea zilei radonului în România, dorim să atragem atenția opiniei publice asupra necesității monitorizării radonului din interiorul clădirilor, fie ele private sau cu acces public. În această vară a fost aprobat Planul Național de Acțiune la Radon în care sunt prevăzute o serie de acțiuni de protecție împotriva expunerii la radonul din clădiri prin identificarea locurilor sau situațiilor în care concentrația depășește nivelul de referință prevăzut de lege de 300 Bq/m3.

Radonul, fiind un gaz radioactiv, incolor, inodor, se  acumulează în interiorul clădirilor fiind, conform OMS, principalul responsabil de cancer pulmonar la nefumători. În Europa, sunt înregistrate peste 20.000 de decese cauzate de cancer pulmonar.

Compania noastră a introdus pe piața din România RadonAir, soluția inteligentă de monitorizare a radonului din interiorul clădirilor pentru a veni în ajutorul autorităților, angajatorilor dar și tuturor celor interesați de o bună calitate a aerului în spațiile în care locuiesc și muncesc de a gestiona în timp real nivelurile de radon și a minimiza potențialele efecte dăunătoare asupra sănătății.

Soluția inteligentă RadonAir, testată și în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City, în care suntem extrem de încântați a fi parteneri, constă în monitorizarea continuă a radonului din interiorul a 3 clădiri din Alba Iulia (clădirea Primăriei, spital, căminul pentru persoane vârstnice – câte 3 încăperi din fiecare) oferind un grafic al variației concentrației activității de radon în aer, pe baza căruia se pot identifica intervalele în care sunt necesare unele măsuri, cum ar fi aerisirea suplimentară a încăperilor.

Datele citite de detectori sunt transmise către soluția proprietară RadonAir App printr-o conexiune fără fir (wireless) de tip LoRa.

Detectoarele active de monitorizare a radonului pe care le punem la dispoziție sunt potrivite tuturor tipurilor de încăperi publice și private. Din momentul instalării, primele rezultate se pot vedea într-o oră și se pot accesa datele în timp real pentru un control total și posibilitate de intervenție rapidă în caz de alertă.

 

Echipa RadonAir – DosiTracker

Articole populare