Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Alba Iulia, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Alba Iulia are nevoie consistentă de informații pentru dezvoltarea strategiei de turism. Întrucât nimeni nu deține soluția perfectă pentru atragerea și menținerea numărului de turiști într-un oraș, singura modalitate sensibilă de a observa ce funcționează și ce nu este aceea de a măsura diverse aspecte ale popularității orașului și de a trage concluzii cu privire la comportamentul turistic al vizitatorilor orașului nostru.

Cu siguranță, un aspect important de urmărit este comportamentul de consum, cu alte cuvinte ce se vinde și se cumpără în oraș și care este bugetul extrapolat al unui turist.

WhiteRCPT este o soluție de bugetare personală, dezvoltată de către compania WhiteCity Code şi testată în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City. Aplicaţia permite utilizatorului să realizeze o agregare şi o centralizare a cheltuielilor proprii prin scanarea bonurilor fiscale personale. Pentru Alba Iulia, WhiteRCPT va crea o secțiune specială în aplicație, secţiune ce va permite potențialilor turiști să vadă costurile medii pe categorii ale unei vizite în Alba Iulia şi să îşi calculeze în avans costurile acesteia.

De asemenea, aplicația va furniza statistici anonimizate și agregate despre comportamentul bugetar al turiștilor din oraș înspre Primăria Alba Iulia, în sprijinul luării deciziilor la nivel municipal.

White RCPT are și o secțiune în care utilizatorii pot simula un cost estimativ pentru o vizită la Alba Iulia, în Anul Centenar.

Aplicația mobilă White RCPT este disponibilă, deocamdată, pentru doar pentru posesorii de telefoane cu sistem de operare iOS şi poate fi descărcată de aici: Link descărcare.

 


White RCPT este o aplicaţie dedicată cetăţenilor şi turiştilor.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Aplicația WhiteRCPT este dezvoltată pentru sistemul de operare iOS, folosind Swift nativ și este sprijinită de o aplicație de server dezvoltată în Haskell. Aplicația permite înregistrarea utilizatorilor în mod clasic sau cu contul de Facebook, pentru un acces cât mai facil.

Haskell este un limbaj funcțional cu caracteristici de stabilitate și corectitudine dezirabile într-o aplicație de genul WhiteRCPT. Dezvoltatorul WhiteCity Code este unul dintre puținii din țară care folosesc tehnologii funcționale, deși acestea sunt foarte populare în afara țării.
Aplicația server-side folosește tehnici de Machine Learning pentru a citi fotografiile bonurilor, dar oferă și posibilitatea utilizatorului de a corecta informațiile citite. În viitor, aceste corecții vor fi încorporate în algoritmul aplicației pentru a îmbunătăți capacitatea de predicție a
sistemului.

Vezi galerie foto

Beneficii pentru cetăţeni şi turişti 

WhiteRCPT este o aplicație de bugetare personală, care permite utilizatorului să fotografieze un bon fiscal, după care toate informațiile relevante sunt citite automat de pe acesta. Pentru utilizator, acest lucru înseamnă posibilitatea de a găsi un bon oricând în mod facil pentru a-l prezenta la garanție sau retur, posibilitatea de a vedea în permanență structura cheltuielilor personale sau cuantumul lor și posibilitatea de a stoca bonurile pe o perioadă mare de timp în siguranță.

 

Beneficii pentru municipalitate

Aplicaţia WhiteRCPT va permite turiștilor să vadă care sunt costurile medii pe categorii ale unei vizite în oraș, va furniza statistici anonimizate și agregate despre comportamentul bugetar al turiștilor şi va veni, cu pachetul de date agregate. Acest lucru va permite luarea de decizii cu privire la taxe și impozite locale, va contribui la proiecții administrative cu privire la venituri viitoare și va evalua cât de solidă este oferta de bunuri și servicii din jurul turismului albaiulian.