Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Petrosani, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Un nou spațiu virtual, menit să promoveze cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina, este la îndemâna turiștilor români și străini. Platforma“Tur Virtual Cetatea Alba Carolina” este un proiect derulat de către compania Euro Jobs, prin care Cetatea Alba Carolina devine vie pentru utilizatorii din întreaga lume. Tururile virtuale aflate pe o platformă web dedicată oferă turiștilor, cu ajutorul ochelarilor 3D VR (Virtual Reality), șansa să se simtă prezenți în Alba Iulia de oriunde s-ar afla în lume, permiţând vizualizarea unor monumente și obiective turistice din toate unghiurile, la 360 de grade.

Tururile virtuale includ monumente și obiective din incinta Cetății Alba Carolina, dar și din zona șanțurilor fortificației: Biblioteca Batthyaneum, Piața Cetății, Poarta a III-a, Latura de Vest a Cetății, Muzeul Principia, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Sala Unirii, Piața Romană, Piața Toboșarului, Grădina Japoneză.

Expoziția de soluții inteligente pe care o face Alba Iulia Smart City integrează perfect proiectul EuroJobs în categoria proiectelor care aduc, prin viziunea prezentului (tur virtual), în actualitate trecutul și dau posibilitatea viziunii unui viitor integrat. Oricine posedă un telefon smart poate face un tur virtual al Cetăţii Alba Iulia. În acest fel, Euro Jobs contribuie la (re)descoperirea istoriei prin noua tehnologie de tip high tech.

Pe lângă tururile virtuale, ce pot fi vizionate inclusiv prin tehnologia VR (Virtual Reality), dedicate monumentelor din Cetatea Alba Carolina, Euro Jobs a realizat și un film de prezentare a oraşului, care se integrează excelent în dimensiunile proiectului pilot “Alba Iulia Smart City 2018”, prin care se testează şi se studiază impactul tehnologiilor moderne, care compun elementele necesare unui oraş inteligent.

 


Proiectul “Tur Virtual Cetatea Alba Carolina” este dedicat cetăţenilor şi turiştilor. Platforma web pe care se află turul poate fi accesată aici.

 

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Tururile virtual vor fi găzduite în Cloud până la data de 01.03.2019 și vor fi accesibile fără costuri pentru toți utilizatorii.

Vezi galerie foto

Pentru cetăţeni:

  • posibilitatea explorării de către utilizatorii din întreaga lume a locurilor istoriei;
  • redescoperirea poveștilor culturale ale municipiului Alba Iulia, în anul Centenarului;
  • posibilitatea de a „călători” prin Alba Iulia cu ajutorul tehnologiei VR (Virtual Reality);
  • posibilitatea de a vedea şi explora, cu ajutorul realităţii virtuale, atracţiile turistice ale oraşului Alba Iulia.

 

Pentru municipalitate:

  • promovarea oraşului în care s-a născut viitorul la nivel național și internațional;
  • atragerea de noi vizitatori în oraş;
  • posibilitatea dezvoltării de servicii dedicate tehnologiei VR, care poate aduce şi mai mulţi turişti în Alba Iulia.