Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Furnizori

Partener

Cluj-Napoca, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Platforma software Târgul Agro, realizată de către compania Optima împreună cu ArtSoft Consult – ambele membre Cluj IT Cluster, este o componentă a pilonului de e-business al pachetului de soluţii pentru Alba Iulia Smart City ale clusterului Cluj IT.

Soluţia constă în accesul facil la o aplicație web de tip „bursă de produse agricole”, menită să aducă în acelaşi loc dedicat din mediul online cerearea şi oferta de produse agricole şi alimentare. Ideea proiectului este de a facilita furnizarea de produse agricole şi alimentare proaspete şi ecologice către cetăţenii unui oraş inteligent, într-o manieră eficientă.

 


Platforma web Târgul Agro este dedicată cetăţenilor şi poate fi accesată aici.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Sistemul este de tip B2B (business to business) şi B2C (business to customer) şi este implementat în cloud public și disponibil pe piața de profil în regim SaaS (Software-as-a-Service).

Platforma este funcţională şi la nivel naţional, prin urmare poate fi utilizată de către toate categoriile de utilizatori din Alba Iulia, fără niciun fel de cerinţe suplimentare. Singura condiţie este accesul la internet.

Vezi galerie foto

Beneficiarii și utilizatorii soluției tehnice dezvoltate sunt:

  • Producători agricoli (de toate dimensiunile și tipurile);
  • Firme specializate în vânzarea de produse agricole şi cele de prelucrare/ conservare a acestora;
  • Magazine individuale, lanţuri comerciale;
  • Restaurante, cantine;
  • Firme de transport;
  • Consumatori finali;
  • Organisme de profil ale statului (Direcţii Agricole, APIA, primării etc.);
  • Firme specializate în depozitarea produselor agricole.

Întrucât interesul faţă de alimentaţie este unul crescut în rândul populaţiei, aceasta fiind preocupată, în principal, de o alimentaţie corectă şi de sumele pe care le alocă cumpărăturilor alimentare, Târgul Agro vine în întâmpinarea acestei nevoi cu servicii complete, având ca scop general acela de a genera un areal de vieţuire bazat pe conceptul inovativ de comunitate de tip urban ecologică şi complet informatizată, consacrată sub paradigma de „networked ecological city”.