Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

București, Alba Iulia, Cluj, Viena

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Alba Iulia pregătește o mulțime de surprize pentru vizitatorii, localnicii și susținătorii săi!
Atașată de modelul de e-guvernare aplicat în Estonia și ‘un oraș prea sărac să își permită lucruri de proastă calitate’, Primăria Alba Iulia pune la dispoziție municipalitatea pentru testarea gratuită de soluții demo create special pentru orașele inteligente.

SOLUȚIA
Pentru a pune cât mai bine în evidență proiectele inovative care transformă Alba Iulia într-un adevărat Smart City, soluția propusă de către comunitatea CivicTech România a constat în dezvoltarea acestui site de prezentare, dedicat exclusiv informării asupra beneficiilor și funcționalităților soluțiilor tip Smart City dezvoltate și testate în Alba Iulia.

Acest site reprezintă sursa ​online ​principală și ​oficială ​de ​informare publică ​despre ​toate ​proiectele Smart City testate în Alba Iulia.

CE URMEAZĂ
Pe măsură ce soluțiile inteligente dedicate Alba Iulia Smart City sunt finalizate și testate local, ele vor fii publicate pe site-ul albaiuliasmartcity.ro. În paralel, pe pagina de GitHub dedicată proiectului, se poate observa în timp real evoluția tehnică a site-ului.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto
  1. FrameworkPlatforma e construită utilizând CMS-ul open-source WordPress, folosind Trellis pentru deployment și Bedrock pentru structurare WordPress. Design-ul agreat cu Primăria Alba Iulia e implementat pornind de la tema de start Sage.
  2. Server. Website-ul este găzduit pe un server oferit de către Primăria Alba Iulia, Ubuntu 16.04, provizionare făcută cu Trellis.
  3. Backup & Restore. Platfoma beneficiază de un sistem de salvare periodică a datelor, și un sistem de restaurare a unei versiuni a platformei salvate anterior (rollback).
  4. Securitate. Înainte de livrare, echipa CivicTech va organiza o sesiune de testare a securității platformei.
  5. Manual tehnic. Odată cu livrarea platformei vom livra și un manual tehnic care să cuprindă detalii despre arhitectura sistemului, aplicațiile auxiliare utilizate, precum și recomandări pentru menținerea securității și performanței platformei.
70
soluții smart city
30
parteneri