Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Sibiu, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Aplicația de programare online a căsătoriilor este pilotată în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City de către compania Industrial Software din Sibiu. Aceasta oferă cetățenilor un calendar electronic ce afișează zilele şi orele disponibile pentru oficierea căsătoriilor civile.

Aplicația rezolvă, într-o manieră inteligentă şi adaptată vremurilor pe care le trăim, o nevoie a comunității locale, nevoie care se resimte mai ales în perioada verii, cea mai aglomerată perioadă a anului în ceea ce privește organizarea nunților.

Simplitatea cu care este rezolvată această nevoie se traduce în punerea la dispoziția fiecărui cetățean a aplicaţiei de programare a căsătoriilor civile online, cu ajutorul căreia oricine își poate rezerva data şi ora cununiei de acasă, de pe drum, din autobuz sau de la serviciu, cu ajutorul telefonului mobil, a unei tablete sau a unui PC.

Cu atât mai mult, soluția se adresează şi albaiulienilor din străinătate, care își pot programa cununia civilă fără ajutor din ţară, în aceeași manieră facilă amintită mai sus.

Aplicația poate fi accesată de pe computer sau prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete, smartphone-uri), la adresa:

Site Primărie Municipiul Alba Iulia  >>> Secțiunea [ SERVICII PUBLICE ]  >>>  Opțiunea [ PROGRAMARE CĂSĂTORII ]

 


Platforma de programare căsătorii online este dedicată cetăţenilor.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Interfața acestei aplicații este deosebit de prietenoasă și intuitivă pentru utilizatori.

Aceștia vor putea alege mai întâi data în care doresc să se oficieze căsătoria, apoi un interval orar disponibil în data respectivă, urmând să treacă la pasul următor unde aplicația le va solicita completarea datelor soților (cetățenie, CNP, nume, prenume, adresă, județ și localitate).

După finalizarea completării formularului, pe adresa de e-mail furnizată de utilizator, aplicația va trimite automat un mesaj de confirmare a rezervării care va conține instrucțiuni suplimentare și toate informațiile referitoare la programarea căsătoriei civile.

După efectuarea rezervării, utilizatorul are posibilitatea de a actualiza detaliile rezervării respectiv de a anula rezervarea.

Un Manual de utilizare a aplicaţiei este pus la dispoziţia utilizatorului, prin interfaţa acesteia.

 

Vezi galerie foto

Pentru cetăţeni:

  • Diversificarea gamei de servicii puse la dispoziție, prin mijloace electronice, on-line, cu impact și utilitate ridicată;
  • Creșterea accesibilității independent de locație sau timp, la serviciile în domeniul administrației publice locale, prin utilizarea unor tehnologii moderne și eficiente, care elimină necesitatea deplasării fizice la locațiile primăriei și asigură disponibilitatea permanentă, 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână;
  • Aplicația va putea fi accesată de pe computer sau prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete, smartphone-uri), astfel încât nu vor exista nici un fel de limitări sau restricții în ceea ce privește folosirea de către cetățenii municipiului a acestei noi soluții;
  • Utilizatorii aplicației de programare online a căsătoriilor civile vor putea apela la orice oră calendarul programărilor și vor putea rezerva o data și o oră convenabile, fără a mai parcurge drumul până la Primărie.

 

Pentru administraţie:

  • Creșterea capacității operaționale de a oferi servicii publice, prin intermediul sistemului informatic care facilitează asigurarea de servicii alternative (servicii electronice, on-line) celor prestate în mod tradițional;
  • Optimizarea modului de lucru și eficientizarea fluxurilor interne, în contextul automatizării anumitor procese care țin de livrarea serviciilor publice;
  • Creșterea calității serviciilor oferite, printr-o abordare orientată către cetățean, menită să asigure o satisfacție sporită în relația cu instituția primăriei;
  • Creșterea vizibilității și îmbunătățirea imaginii instituției, translatând în practică conceptul de “Oraș inteligent”, printr-un sistem de administrație electronică care promovează servicii cu valoare adăugată sporită.