Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Furnizori

Partener

Cluj-Napoca, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Aplicaţia software PlanningWiz Online 3D Roomplanner este o platformă online pentru realizarea și vizualizarea amenajărilor interioare sau peisagistice, realizarea de planuri ale spațiilor urbane, birourilor şi spaţiilor de locuit.

PlanningWiz realizată de căre compania ARXIA, membră a Cluj IT Cluster, este o componentă a pilonului de e-administraţie din pachetul de soluţii pentru Alba Iulia Smart City al membrilor clusterului Cluj IT, fiind deja folosită de peste 450.000 de utilizatori înregistrați din întreaga lume.

Planificatorul online permite desenarea de planuri fie pentru spații interioare, fie pentru exterioare, incluzând plasarea pereților, ușilor, ferestrelor, suprafețelor de tip podea, pavaj, gazon etc, plasarea de mobilier de interior sau de exterior, din catalogul care conține peste 700 de repere. Planurile construite pot fi vizualizate în format 3D în browser și permit navigarea în regim walk-through, simulând astfel senzația unui vizitator al spațiului respectiv în lumea reală.

Planificatorul poate fi folosit pentru amenajarea spațiilor de birou, optimizarea utilizării spațiului sau evaluarea dimensiunilor și cantităților necesare în cazul unor dotări suplimentare. De asemenea, planificatorul poate fi utilizat pentru modelarea și vizualizarea rapidă a spațiilor publice, precum parcuri, spații verzi, piețe etc. Planurile sunt disponibile pe internet și pot fi vizualizate de către cei cărora proprietarul lor le acordă acest drept, astfel permițând colaborarea directă și transmiterea de ajustări direct pe baza planului online.

Funcțiile premium ale platformei sunt adresate în special celor care realizează și gestionează planuri la modul profesional, incluzând facilități precum posibilitatea de a realiza un plan pe bază de planșă desenată (blueprint) încărcată ca fundal, export la rezoluții ridicate, tipărire utilizând un șablon personalizat, transmiterea planurilor prin email etc.

 


Aplicaţia software Planning Wiz este dedicată atât administraţiei locale, cât şi altor entităţi interesate în planificare urbană sau de interior. Poate fi accesată aici.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Soluţia software PlanningWiz Online 3D Roomplanner  este accesibilă online. Fiind gazduită pe serverele companiei Arxia, nu necesită instalări sau configurări la nivelul municipalităţii sau altor instituţii locale.

Aplicatia planner utilizează biblioteci Javascript. Funcţiile de desenare 2D şi biblioteca de obiecte se bazează pe SVG. Functionalităţile 3D folosesc WebGL (three.js).

Platforma este usor integrabilă cu alte portaluri (spre exemplu: magazine online, cataloage online) sau alte aplicaţii care utilizează servicii web.

PlanningWiz Online 3D Roomplanner în media

Vezi galerie foto
Vezi galerie foto

Pentru administraţie:

  • Eficientizarea activității în planificarea și amenajarea spațiilor verzi, a spațiilor publice cu mobilier urban, a spațiilor de joacă etc.;
  • Comunicarea mai ușoară cu furnizorii de servicii (design peisagistic) și produse (material săditor, mobilier de exterior etc.);
  • Posibilitatea de a realiza consultări publice și de a implica cetățenii în procesul de amenajare a spațiului urban sau a spațiilor verzi.

 

Soluţia se poate utiliza cu rezultate deosebite şi in cadrul verticalei de Inovaţie şi Afaceri locale, şi anume:

Pentru producatori şi distribuitori de mobilă:

  • Promovare mai atractivă a brandului şi a ofertei;
  • Generare de noi relaţii cu clienţi potenţiali (lead generation);
  • Suport în procesul de vanzare.

Pentru agenţii imobiliare: 

  • Captarea atenţiei potenţialilor clienţi prin publicarea de planuri statice sau interactive;
  • Scurtarea timpului de decizie a cumpărătorilor sau chiriaşilor, în special pentru spaţii de birou.