Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Bucureşti, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Smart City este o inițiativă importantă atât la nivel mondial, dar şi la nivelul UE, principala provocare cu care se confruntă sectorul public fiind de a răspunde oportunităților pe care un „oraș inteligent” le aduce prin cuantificarea noilor tehnologii ca suport pentru diverse servicii: parcare/transport inteligent, iluminat inteligent, măsurare a apei, gestionarea deșeurilor, monitorizarea mediului.

Soluţiile de Smart City sunt explorate în cadrul proiectelor de cercetare şi inovare Horizon 2020 faza 2, fiind considerate una dintre principalele verticale 5G.

Orange România, unul dintre furnizorii principali de soluţii Smart City către Primăria Alba Iulia, este implicat în două proiecte europene H2020 faza 2  – MATILDA & SLICENET, unde lucrează alături de un consorţiu european format din parteneri din industrie şi mediul academic pentru definirea noii arhitecturi 5G care se bazează pe virtualizarea şi „softwarizarea” infrastructurii. Un beneficiu principal este reprezentat de automatizarea implementării şi mentenanţei verticalei de Smart City.

Primăria Alba Iulia face parte din Consiliul Consultativ în cadrul proiectului SLICENET, unde contribuie cu feedback/cerinţe de business care trebuie considerate atunci când este definită arhitectura 5G. De asemenea, validează importanţa livrabilelor acestui proiect european.

Pentru mai multe informaţii legate de proiectele europene Matilda şi Slicenet, vă invităm să accesaţi următoarele linkuri:

Pentru proiectul Matilda

Pentru proiectul Slicenet

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

În cadrul celor două proiecte europene Horizon 2020 faza 2, Orange lucrează la dezvoltarea unei soluţii de iluminat public inteligent bazându-se pe o reţea 5G care cuprinde trei niveluri:

  • Nivelul de aplicaţie (Market Place) – dezvoltat în cadrul proiectul Matilda;
  • Nivelul de orchestrare – dezvoltat în comun în cele două proiecte europene;
  • Nivelul de infrastructură virtualizată – dezvoltat în cadrul proiectului SLICENET.

Orange Smart City R&D în media

Vezi galerie foto
Vezi galerie foto
  • Primăria Alba Iulia face parte din Consiliul Consultativ al proiectului european H2020 faza 2 SLICENET. Astfel contribuie cu feedback şi cerinţe de business care sunt luate în considerare în dezvoltarea tehnologiei 5G;
  • Accesul la soluţii „state of the art” dezvoltate în cadrul proiectelor de cercetare care pot fi implementate în Alba Iulia;
  • Accesul la tehnologii de ultimă generaţie şi la aplicatibilitatea acestora în soluţiile digitale dezvoltate pentru cetăţeni.