Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Bucureşti, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Soluția Microsoft pentru Educație se adresează profesorilor și elevilor și are scopul de a facilita și digitaliza procesul de predare/învățare, precum și de a-l face mai atractiv și interesant pentru elevi prin utilizarea de instrumente digitale moderne ce permit lucru colaborativ, partajarea de informații și comunicarea la distanță în particular sau pe echipe de lucru.

Implementarea soluției s-a realizat în Şcoala Generală Nr. 3 „Avram Iancu” din Alba Iulia, care dispune acum, graţie protocolului de colaborare cu Microsoft, de tehnologie de ultimă: 15 calculatoare performante All in one contribuie în fiecare zi la modernizarea și creșterea atractivității procesului de predare-învățare clasic. Soluția Microsoft pentru Educație este compusă din: Windows 10, Office 365 ProPlus și Minecraft: Education Edition. Cele 3 elemente au menirea de a transforma procesul educațional într-unul interactiv și interesant, folosind tehnologii moderne în ton cu preocupările și preferințele elevilor, tehnologii ce se regăsesc de asemenea și în mediile de lucru profesionale.

Demersul nu este doar un „refresh” sau un „upgrade” al clasei de informatică, ci este, mai degrabă, un element de noutate deosebit de util pe care parteneriatele între administrațiile locale și companiile private îl aduc în actul educațional.

Microsoft România investește masiv în Educație în acest an, atât în pregătirea profesorilor, cât și a elevilor, un exemplu relevant fiind Minecraft pentru Educaţie, prin intermediul căruia susține inițiativa Ministerului Educației Naționale de a introduce programarea într-un stadiu timpuriu al ciclului educațional. Minecraft pentru Educație este versiunea educațională a popularului joc Minecraft, reprezentând un instrument didactic interdisciplinar și interactiv. Prin intermediul jocului, profesorii facilitează elevilor înțelegerea unor termeni moderni de programare și îi încurajează pe aceștia să realizeze proiecte individuale sau în echipă. Pe lângă noțiuni de cod, elevii sunt stimulați să înțeleagă și noțiuni de geometrie, structură sau construcții, asimilând termeni din domenii precum arheologie, arhitectură sau morfologie. Jucând Minecraft pentru Educație, elevii își dezvoltă gândirea critică și spiritul practic într-un mediu virtual creativ.

Prin implementarea acestui set de soluții se pun bazele unui mod de lucru și colaborare digital, axat pe elev și pe competențele sale, un mod de lucru în echipă ce se regăsește în mediile profesionale cotidiene, se încurajează gândirea analitică și capacitatea de rezolvare a problemelor și nu în ultimul rând se crește gradul de competențe digitale per ansamblu.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Soluția Microsoft pentru Educație este compusă din: Windows 10, Office 365 ProPlus și Minecraft: Education Edition.

Vezi galerie foto

Educaţia reprezintă fundația unui ecosistem social-economic sănătos. Paleta de beneficii ale soluţiei Microsoft, deși nu poate fi limitată la un set de elemente fixe, conține aspecte precum:

  • contribuie la actul de învățare modern și aplicat;
  • aliniată la cerințele mediului profesional;
  • axată pe dezvoltarea competențelor clasice ce fac obiectul curriculumului școlar;
  • axată pe dezvoltarea de abilități de comunicare, colaborare și utilizare de instrumente digitale;
  • digitalizarea procesului de predare-învățare cu impact direct asupra elevilor ce vor fi mai bine pregătiți pentru interacțiunile din viața de zi cu zi
  • creșterea competențelor digitale de bază;
  • dezvoltarea unui mod de gândire analitic.
Vezi galerie foto

Peste 250 de copii de la Şcoala Generală „Avram Iancu” din Alba Iulia folosesc săptămânal echipamentele şi softurile educaţionale de la Microsoft.