Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Alba Iulia, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Compania Eco Mobilitate din Alba Iulia este cel mai important operator de pe piața vehiculelor electrice din județul Alba, având la dispoziție resursele umană, tehnică și logistică necesare atât livrării soluțiilor de smart mobility, cât și supravegherii bunei funcționări a acestora pe perioada testării în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City.

Misiunea Eco Mobilitate este de a promova cele mai accesibile vehicule electrice urbane și de a asambla eco vehicule revoluționare, prin combinarea soluțiilor inovatoare cu cele existente, astfel încât să poată contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului și a apei și la combaterea poluării sonore din oraş.

Soluția testată de către compania Eco Mobilitate din Alba Iulia în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City este un sistem de e-bike rental și e-bike sharing, cu încărcare wireless a acumulatorilor bicicletelor, cu software de management și cu transmisie de date în cloud. Soluţia este derulată  împreună King Meter Technology Ltd. din Tianjin din China și cu TBA Paris din Franța. Testarea va analiza, deopotrivă, perspectiva integrării soluției într-un sistem unic de mobilitate urbană.

Soluția a doua cu care Eco Mobilitate contribuie în cadrul proiectului pilot se materializează prin expunerea în aer liber a unor vehicule electrice de mici dimensiuni, care să prezinte vizitatorilor soluții ecologice de transport urban, cu concursuri tematice, care vor avea drept premii sesiuni de drive-test.

 


Soluţia de mobilitate urbană Eco Mobilitate este dedicată cetăţenilor.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Soluțiile Eco Mobilitate sunt rezervate strict pentru utilizare gratuită în cadrul proiectului ,Alba Iulia Smart City.

Soluțiile de e-bike rental și e-bike sharing vor fi materializate prin implementarea a patru stații de încărcare wireless, împreună cu bicicletele electrice aferente.

Monitorizoarea activității se va face cu un software de management, cu salvarea datelor în cloud. Cele patru stații vor ocupa circa 5-6mp și vor necesita o alimentare electrică de maxim 2Kw.

 

 

Vezi galerie foto

Beneficiarii finali ai soluţiei de mobilitate urbană eco, prin sistemul de e-bike rental și e-bike sharing, sunt atât cetațenii comunității, cât și turiștii, deoarece vor beneficia de o soluție ecologică de transport, lipsită de emisii de noxe și de zgomot, sanatoasă, rapidă și comodă.

În ceea ce priveşte beneficiile care se răfrâng asupra municipalităţii, considerăm că un beneficiu major ar fi creșterea gradului de informare a cetățenilor privind vehiculele ecologice, precum și sprijinul de formare a unui obicei de utilizare a alternativelor de transport urban ecologic în detrimentul celor poluante.