Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Bucuresti, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Proiectul Digitax este destinat digitalizării celor trei componente esențiale în activitatea instituțiilor publice din România, respectiv relația cu cetățenii, activitatea internă a instituției si comunicările dintre instituții. Plecând de la acest obiectiv. proiectul Digitax adresează într-un mod armonizat problemele instituțiilor publice şi ale cetățenilor punând la dispoziția tuturor, instrumentele de lucru necesare unei interacțiuni cât mai prietenoase.

Prin Digitax, toate operațiunile care în prezent se întâmplă la ghișeu se vor putea realiza online, fără a mai fi nevoie ca oamenii să se prezinte la instituție.

Creat în deplină concordanță cu prevederile Cadrului Național de Interoperabilitate, ale Regulamentelor GDPR şi ELDAS, precum și ale directivei NIS, proiectul Digitax vine să adreseze probleme sistemice și urgente ale spațiului digital românesc precum interoperabilitatea, arhivarea electronică şi semnatură electronică.

Bazat pe tehnologia cloud, proiectul încearcă să elimine din instituțiile publice povara echipamentelor hardware şi expertiza asociată mentenanței acestora.

 

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Având la bază un mix de tehnologii precum Golang, PHP si Javascript, proiectul Digitax este o platformă web based ce poate fi folosită atât pe desktop, cât şi pe mobil.

Tehnologia Cloud pe care o folosește platforma este de ultima oră, permițând operarea mediilor atât on premise, cât şi remote, cu back-up în timp real şi servicii 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 zile pe an.

Vezi galerie foto

Beneficii ale implementării

  • Un nivel mai mare de satisfacție al cetățenilor cu privire la serviciile publice prestate de către instituții;
  • Timpi mai mici de reacție ai instituțiilor la cererile contribuabililor;
  • O rată de adopție mărită a serviciilor publice prestate în mediul online;
  • Optimizare şi eficiență sporite în activitatea funcționarilor publici;
  • Scăderea costurilor de operare în cadrul instituțiilor publice.