Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Bucureşti, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Fotografia este una dintre cele mai de impact căi de a transmite emoţie. Împreună cu partenerul nostru – compania Cewe – dorim să aducem mai multă emoţie între oameni, într-un context al digitalizării pe care ni l-am propus ca deziderat principal al proiectului pilot Alba Iulia Smart City. Într-un oraş inteligent, oamenii sunt cei mai importanţi, iar într-o lume care parcurge etapele digitalizării din ce în ce mai rapid, ne dorim ca emoţia să rămână vectorul principal care ne leagă pe unii de alţii şi ne face mai umani.

Aplicaţiile Cewe combină într-un mod absolut inedit mediul digital cu mediul offline, în speţă transformă fotografia digitală în fotografie clasică, adresând astfel o provocare vârstelor abia iniţiate în mediul digital de a-şi printa emoţiile în mod clasic, cu ajutorul echipamentului  DIGIFOTOMAKER. În acelaşi timp, soluţia smart vine cu o provocare adresată tinerilor de a se reîntoarce la fotografia printată şi de a experimenta şi redescoperi, în acest fel, senzaţia şi emoţia pe care o oferă modul clasic de păstrare a amintirilor.

Echipamentul de printat fotografii instant DIGIFOTOMAKER este un sistem complex all-in-one capacitat să primească fotografii digitale direct de pe smartphone sau de pe alt suport de memorie şi să le printeze în câteva secunde GRATUIT. Ne dorim ca acest echipament smart să fie utilizat intens şi cu predilecţie în timpul evenimentelor derulate în Cetatea Alba Carolina pentru a pune în valoare tot ceea ce se întâmplă pe cea mai mare scenă de evenimente în aer liber din România.

Municipalitatea oferă astfel turiștilor şi albaiulienilor modalități inovatoare și interactive de a descoperi şi promova orașul. Peste 95% dintre fotografiile digitale rămân în mediul digital. Prin intermediul acestui proiect, se va realiza o legătură perfectă între fotografia digitală şi amintirea care rămâne „în mână”.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

DigiFotoMaker este un echipament robust all-in-one de printare fotografii direct din telefon prin tehnologia Bluetooth, prin aplicaţia Cewe sau prin cablu miniUSB.

Echipamentul dispune de un touchscreen Full HD, iar printarea fotografiilor se face din rolă de hârtie fotografică şi peliculă specială de culoare.

Cewe DigiFotoMaker în media

Vezi galerie foto
Vezi galerie foto

Debutul soluţiei Cewe DigiFotoMaker s-a făcut în cadrul Festivalului de artă artFEST100, derulat la Alba Iulia în perioada 8-11 noiembrie 2018. Echipamentul a fost amplasat în faţa Galeriilor de artă de la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Peste 100 de artişti, voluntari şi trecători s-au bucurat de performanţele acestuia şi şi-au tipărit fotografii personale.

De asemenea, echipamentul a fost folosit şi de către albaiulieni şi turişti, numărul fotografiilor printate ajungând la peste 1500 de exemplare. Imagini reprezentative pot fi vizualizate în galeria noastră foto.