Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Furnizori

Partener

Cluj-Napoca, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Aplicaţia CityAlert este testată în Alba Iulia de către compania Life is Hard, membră a ClujIT Cluster şi are rolul de a notifica cetăţenii oraşului şi vizitatorii cu privire la evenimente sau situaţii care afectează activităţile lor zilnice, precum: blocaje rutiere, închideri de străzi, lucrări de infrastructură, manifestaţii publice etc.

Prin intermediul aplicaţiei, Primăria Municipiului Alba Iulia are posibilitatea de a informea cetăţenii în timp real prin transmitrea de notificări de tip “push” către aceştia, astfel încât locuitorii urbei să fie mereu conectaţi la pulsul oraşului lor.

 

Soluţia se compune din următoarele module:

  • Panoul de control: reprezintă modulul de gestionare a notificărilor trimise către cetăţeni permiţând crearea de mesaje customizate şi automatizară procesului de trimitere ale acestora;
  • Aplicaţia mobilă: dedicată cetăţenilor urbei şi disponibilă în mod gratuit pe platformele iOS şi Android în AppStore, respectiv Google Play – City Health. Cu ajutorul acesteia cetăţenii sunt notificaţi în timp real cu privire la evenimentele din oraşul lor, dar şi cazul unor situaţii de urgenţă;
  • Componenta ISU: Interfaţa automată de transmitere a mesajelor de alarmare cu privire la starea vremii, atenţionări hidrologice şi atenţionări de dezastre iminente, primite de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto
  • User Interface: HTML + JS (Angular 1.6.5);
  • Tehnologie de programare: NodeJS, Express;
  • Baza de date: Firebase;
  • Sistem de operare server: CentOS ( sau alta distribuţie Linux).

Soluţia este utilizabilă ca aplicaţie de sine stătătoare şi ca modul separat în aplicaţia City Health, bazată pe platforma Firebase, pentru a permite scalarea şi dezvoltarea uşoară şi pe mai departe a soluţiei, precum şi interfaţarea uşoară cu alţi consumatori de informaţie: aplicaţii mobile, sisteme de handling SMS etc.

Atenţionările trimise automat prin SMS de către ISU sunt direcţionate către un număr special şi sunt gestionate pe baza unui SMS Handler care parsează textul şi transmite la un server care apoi îl trimite mai departe ca tip de notificare „push” înspre cetăţeni.

Din punct de vedere hardware, soluţia este instalată pe serverul pe care functionează aplicaţia City Health şi functionează conform specificaţiilor tehnice ale aplicaţiei de bază.

Vezi galerie foto
  • Aplicaţia trimite notificări în timp real către locuitorii urbei;
  • Sunt oferite informaţii cu privire la locaţia evenimentelor;
  • Aplicaţia avertizează cetăţenii cu privire la zonele în care au loc diferite manifestări de forţă majoră.