Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Alba Iulia, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

ChatPiper este o soluție self-hosted de suport prin chat. Față de suportul tradițional prin telefon, cel puțin până la adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale pentru citirea vocii, o soluție de chat are avantajul căutării facile a mesajelor unei întregi conversații, posibilitatea transferului de fișiere și a trimiterii de informații utilizabile pe un calculator (legături web, numere de telefon, fotografii incorporabile).

Prezența unei ferestre de chat pe un site web încurajează interacțiunea sporită a utilizatorului cu serviciile oferite și completează funcționalitatea site-ului prin oferirea unei căi directe de rezolvare a problemelor. Site-ul Primăriei Alba Iulia nu are o modalitate de contact direct decât prin apel telefonic. ChatPiper, dezvoltat de către Whitecity Code, în parteneriat cu firma germană CCMValue, oferă gratuit instalarea și folosirea unui program de chat care este conectat direct în centrul de asistență al Primăriei.

Fereastra de chat prezentă la adresa web a Primăriei municipiului va pune în legătură cetățeanul cu operatorii de call-center pentru informații legate de utilizarea serviciilor digitale ale municipalității. Informațiile conversațiilor sunt stocate direct pe serverele administrației locale pentru analiză și utilizare în îmbunătățirea serviciilor către cetățeni.

 


ChatPiper este o aplicaţie web dedicată cetăţenilor şi municipalităţii albaiuliene.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Aplicația ChatPiper este dezvoltată ca o arhivă JAR self-contained pentru ușurință în instalare, mentenanță și portabilitate.

La rularea aplicației aceasta expune un server de Websocket securizat, care permite conectarea transparentă a mai multor clienți web, de la aplicație server până la aplicații mobile.

Server side a fost ales Java ca limbaj de dezvoltare, folosind Javalin ca REST framework, Maven pentru dependency și build management și suita Javalite pentru persistence și migrări.

Interfața de administrare și fereastra embeddable de chat sunt dezvoltate folosind limbajul funcțional de programare Elm, care oferă caracteristici dezirabile de corectitudine pentru limbaje front-end. Dezvoltatorul WhiteCity Code este unul dintre puținii din țară care folosesc tehnologii funcționale, deși acestea sunt foarte populare în afara țării. Interfața este resizable folosind Bootstrap 4 și este concepută ca un Single Page Application self-contained.

Vezi galerie foto

Fiind o soluție de tip „chat support”, ChatPiper contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea comunicării dintre cetățeni și municipalitate, fiind instalată direct pe site-ul web al Primăriei Alba Iulia.

ChatPiper permite astfel comunicarea directă dintre cetățeni și municipalitate prin intermediul unei platforme de chat care va funcționa 8 ore pe zi, în timpul zilelor lucrătoare.

Totodată, soluția va permite transferul online de fișiere, precum și semnalarea de către cetățeni a unor probleme existente la nivelul orașului.