Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Bucureşti, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Soluţia de cybersecurity propusă de către compania certSIGN constă în utilizarea certificatelor de server web SSL, ce vor securiza site-urile web aflate în administrarea municipalităţii şi site-uri ale unor instituţii care ţin administrativ de Primăria Alba Iulia. Fiecare certificat SSL emis va fi stocat pe acelaşi server pe care este găzduit site-ul. În acest fel, se doreşte asigurarea unui acces securizat tuturor celor care doresc sa interactioneze on-line cu portalurile administratiei publice locale oferind astfel garantia faptului ca schimbul de informatii este unul criptat iar site-ul vizitat este unul autentic.

Soluţia certSIGN nu necesită update-uri ale infrastructurii existente la nivelul Primăriei Alba Iulia sau achiziționarea de produse hardware/software. certSIGN pune la dispoziția Primariei Alba Iulia manuale pentru generarea CSR-ului (Certificate Signing Request) și instalarea certificatelor pe server web SSL.

Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice ce au rolul de a securiza schimbul de informații pe internet. SSL este abrevierea de la Secure Sockets Layer şi reprezintă un protocol securizat în transmiterea informaţiilor dintre un server web şi browser-ul utilizatorului, creat de Netscape în 1994.

Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt utilizate pentru securizarea:

 • datelor personale;
 • informaţiilor despre carduri bancare;
 • parolelor;
 • informaţiilor care se doresc a rămâne private;

Certificatul este atribuit unei adrese web şi se instalează pe serverul de care aparţine. Astfel, informaţiile trimise de utilizator sunt criptate şi decriptate de către server, pentru a putea fi citite doar de cei doi (utilizator şi server), blocând astfel accesul atacatorilor la datele furnizate.

 


Surse foto: https://www.monstergrips.com; https://www.instantssl.com; https://foxutech.com.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Certificatele de server web sunt protocoale criptografice ce au rolul de a securiza schimbul de informații pe internet, cu urmatoarele caracteristici:

 • Respectă formatul ITU X.509 v3;
 • Respectă standardele SSL v3 / TLS v1;
 • Permit criptarea simetrică pe 256 de biţi.

Certificate de server web SSL în media

Vezi galerie foto
Vezi galerie foto

Utilizarea certificatelor de server web SSL emise de certSIGN aduc beneficii atat in randul cetatenilor, cat si in randul autoritatilor, astfel:

 • Vizitatorii site-urilor web aflate in administrarea municipalității sunt asigurați că acestea sunt pagini legitime şi sigure;
 • Vizitatorii au garanţia că informaţiile afişate sunt veridice iar datele pe care ei le completează on-line şi le transmit către server sunt protejate prin criptare- De fiecare dată când un vizitator completează un formular web pe site, trimite date către serverul de găzduire. Acestea pot fi interceptate dacă nu sunt criptate;
 • Conexiunea între vizitator şi site este criptată şi nu poate fi interceptată de un atacator;
 • Optimizează site-ul pentru motoare de căutare – Criptarea HTTPS joacă un rol important si direct in algoritmul de cautare Google.