Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Cluj, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Platforma BlocManager NET este un set de aplicaţii care se adresează administratorilor de bloc şi proprietarilor care locuiesc în astfel de imobile. Soluţia este deja folosită de mai mult de 14 ani şi adună utilizatori din 109 oraşe din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Timişoara, Iaşi, Bacău etc.). BlocManager NET administrează peste 545.000 de apartamente din România.

Soluţia îşi propune să acopere toate tipurile de operaţii care sunt întâlnite în administrarea unei asociaţii de proprietari (generarea listei de plată, registrele de casă şi bancă, notele de consum pentru contoare, emiterea de chitanţe şi facturi, evidenţa fondurilor, calculul penalităţilor, situaţia soldurilor etc).

În ultimii ani, au fost implementate mai multe funcţii pe care le putem numi „smart”:

 • posibilitatea de a plăti întreţinerea la terminalele PayPoint, SelfPay sau prin card bancar;
 • comunicarea cu proprietarii prin mesaje email sau SMS;
 • interfaţă online prin care proprietarii pot vedea documentele asociaţiei, modul de repartizare al cheltuielilor, pot introduce indecşii contoarelor de apă etc.;
 • preluarea automată a încasărilor de la proprietari, dintr-un extras obţinut prin Internet Banking;
 • introducerea automată a facturilor de la furnizorii care oferă aceste documente în format PDF;
 • tipărirea chitanţelor pe imprimante mobile termice;
 • preluarea informaţiilor despre furnizori (ex: nume, adresă) pe baza codului fiscal.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Platforma pentru lucrul cu asociaţiile de proprietari are următoarele module:

Programul BlocManagerNET – aplicaţie desktop – este partea principală a sistemului. Se instalează pe unul sau mai multe calculatoare cu sistem de operare Windows. Este utilizat de către administratorul de bloc pentru introducerea şi procesarea datelor. Pentru descărcare puteţi folosi link-ul: www.xisoft.net/download.php

Platforma www.e-bloc.ro este componenta web a sistemului. Ea se adresează în primul rând proprietarilor însă, are funcţii şi pentru preşedinte, cenzor sau casier. Conturile online vor fi create de către administrator, din programul BlocManagerNET.

Mai există o aplicaţie pentru Android, numită BlocManagerNET SMS” – disponibilă gratuit în magazinul Google Play. Rolul ei este să permită trimiterea mesajelor SMS către proprietari.

BlockManager Net în media

Vezi galerie foto
Vezi galerie foto

Pentru cetăţeni:

 • mai multă transparenţă faţă de modul în care le este administrat condomeniul;
 • simplificare modului în care se poate achita întreţinerea;
 • comunicare mai simplă cu administraţia;
 • transparenţa veniturilor şi cheltuielilor se asigură prin accesul în modulul e-bloc de pe calculator sau cu ajutorul telefonului mobil şi a aplicaţiei BlocManagerNET SMS;
 • posibilitatea locatarilor de a declara online indecşii de contoare;
 • posibilitatea de a-şi vizualiza situaţia facturilor şi a plăţilor, precum şi alte documente;
 • multiple modalităţi de plată a întreţinerii (cu card bancar, ZebraPay, PayPoint etc.).

 

Pentru municipalitate:

 • mai puţine reclamaţii la biroul de control al asociaţiilor de proprietari;
 • evitarea fraudelor cu banii locatarilor;
 • o mai bună relaţie cu furnizorii mai de utilităţi.
Vezi galerie foto

Prin colaborarea stransă cu departamentul responsabil din partea Primăriei Alba Iulia, toate asociaţiile de proprietari de apartamente din oraş au fost informate şi invitate să participe gratuit în program până în luna martie 2019.

46 de administratori de asociaţii de proprietari au luat parte în data de 20 martie 2018, în Sala de şedinţe a Consiliului local Alba Iulia, de pe str. Bucovinei, nr. 6, la două sesiuni de training în vederea folosirii aplicaţiei, sesiuni în care au fost prezentate functionalităţile şi modul de utilizare a platformei.

Până în prezent, 6 asociaţii locale folosesc cu rezultate foarte bune programul, utilitatea fiind demonstrată în special în cazul asociaţiilor mari.

Sunt asteptate şi alte asociaţii să se alăture programului de testare gratuită în cadrul proiectului pilot, aplicaţia dispunând de atâtea îmbunătăţiri majore în uşurarea calculelor, corectitudinea lor, modalităţile multiple de plată, transparentizarea cheltuielilor etc.