Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Partener

Bucureşti, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Image Sensing Systems este lider global în soluţii smart pentru monitorizarea traficului utilizând detecţia maşinilor cu ajutorul radare şi camere video, de peste 25 de ani.

Prin soluţiile inovatoare, Image Sensing Systems a îmbunătăţit traficul atât în zone rurale, cât şi în zone urbane, de peste 25 de ani, în mai mult de 70 de ţări.

Pe măsură ce întreaga lume devine interconectata, Image Sensing Systems rămâne pionier în evoluţia soluţiilor cu senzori inteligenţi pentru domeniul infractructurii, dar şi pentru viaţa cotidiană.

În acest context, Image Sensing Systems a implementat un proiect pilot în cadrul iniţiativei Alba Iulia Smart City pentru a monitoriza şi colecta date legate de trafic şi pentru a furniza informaţii necesare mentenanţei infrastructurii. S-au instalat senzori de diferite tipuri (detecţie video, radar, bluetooth) în două locuri din Alba Iulia (pe podul peste râul Ampoi şi la semaforul de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”).

Aceşti senzori monitorizează  şi furnizează mai multe tipuri de informaţii despre trafic, atât la nivel de intersecţie, cât şi la nivel de linie de acces în oraş. Tipologia şi distribuţia traficului în cele două puncte sunt diferite, de aceea soluţia se axează pe diferite tipuri de senzori, aleşi pentru o monitorizare optimă a traficului în fiecare punct.

Soluţiile instalate furnizează atât date de trafic statice (număr de maşini, tipul de maşini, viteza medie), cât şi dinamice (monitorizarea fluxului între cele două puncte, timpi de parcurs etc.). În plus soluţia aduce un plus de inovaţie prin monitorizarea infrastructurii necesare funcţionării optime în funcţie de condiţiile de mediu.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Soluţia se bazează pe sensorii de traffic Autoscope (video analytics), RTMS (radar) şi Deepblue ( Bluetooth). Această combinaţie inovativă de date pentru fiecare punct de măsurare, precum şi a sistemul de detecţie video a vehiculelor, numit Autoscope Pn-520, oferă procesarea digitală a imaginilor utilizând un procesor video avansat, sub forma unei plăci de analiză, de 3U×160 mm. Fiecare Pn-520 efectuează detectarea vehiculelor, colectarea datelor despre trafic și detectarea incidentelor la intrarea video CCTV (PAL, CCIR) pentru şoseaua Alexandru Ioan Cuza, direcţia de intrare în oraşul Alba Iulia.

Soluţia propune şi o monitorizare în timp real a infrastructurii necesare pentru a furniza în timp real informaţii necesare pentru o operare şi mentenanţă la parametri optimi. Pentru aceasta, compania Image Sensing Systems a creat o cutie Smart Autoscope Box care conţine echipamente de monitorizare a traficului de date, informații despre consumul de energie, precum şi informaţii despre starea cabinetului (temperatură, umiditate).

Infrastructura de comunicații se bazează pe transmisie de date duală, cu doi provideri de comunicații pentru o alternativă, în cazul în care unul dintre ISP-uri nu poate transmite datele în timp real.

Sistemul de detecție radar ( RTMS)  este un sistem avansat de detecție și măsurare a datelor de trafic pe multiple benzi. Soluția RTMS SX 300 este un radar de dimensiuni mici, care se montează pe stâlpi şi care detectează, colectează şi transmite date de trafic pentru până la 12 benzi.

Pentru a monitoriza atât datele de trafic de la un punct, cât şi pentru o evaluare completă a unui tronson – intrarea/ieşirea din Alba Iulia, Şoseaua Alexandru Ioan Cuza –, Image Sensing Systems a dezvoltat soluţii de monitorizare a traficului combinând detectori radar şi detectori cu tehnologie Bluetooth.

Detectorul Bluetooth este un senzor non-intrusiv care detectează şi analizează traficului utilizând dispozitive Bluetooth active. Datele sunt procesate de un sistem cloud extrem de sofisticat care, pe criteriul Big Data Analytics, analizează multitudinea de informații transmise în timp real, procesează un număr impresionat de date şi furnizează date despre trafic, cum ar fi: timpi de parcurs, viteza medie de deplasare, informații despre distribuția traficului între mai multe puncte monitorizate etc.

Aceste date sunt disponibile în timp real, sistemul fiind extrem de flexibil, cu funcționare 7/24.

Autoscope Smart City Traffic Monitoring în media

Vezi galerie foto
Vezi galerie foto

Beneficii pentru administraţie:

  • Informaţii complexe despre traficul din Alba Iulia, atât la nivel de intersecţie, cât şi la nivel de acces în oraş;
  • Date de trafic în timp real, cu o distribuţie pe fiecare tip de maşini pentru fiecare bandă de mers, atât pentru maşinile care intră, cât şi care ies din oraşul Alba Iulia, pe strada Alexandrul Ioan Cuza;
  • Date de trafic care ajută city managerul să înţeleagă informaţii precise despre fluxul de trafic în interiorul oraşului, între diferite puncte din oraş, măsurate în timp real, numite şi date spaţiale;
  • Rapoarte uşor de vizualizat şi de exportat;
  • Scalabilitate a soluţiei cloud de la câţiva senzori la mii de senzori;
  • Mentenanţa senzorilor şi a infrastructurii (comunicaţii, curent, cabineţi) mult mai uşor de făcut, accessând datele în timp real, cu o optimizate a timpilor SLA de intervenţie;
  • Raportări customizabile pentru fiecare tip de utilizator al sistemului.