Etape proiect

1
Analiză
2
Implementare
3
Testare
4
Funcțional
5
Evaluare

Furnizori

Partener

Cluj-Napoca, RO

Detaliu Proiect

Vezi galerie foto

Platforma Asistent virtual pentru muzee este o componentă a pilonului de educaţie şi cultură digitală al pachetului de soluţii dedicate oraşelor inteligente de către membrii clusterului Cluj IT.

În acest context, soluţia de asistent virtual este realizată de către compania AVITECH – membră a clusterului Cluj IT.

Oferind o gamă variată de soluții și servicii dedicate muzeelor, AVITECH promovează conceptul de „edutainment” și încurajează integrarea tehnologiilor multimedia în mediul cultural și educațional, soluțiile oferite adresându-se tuturor categoriilor de vizitatori.

Asistentul virtual va întruchipa un personaj la cererea beneficiarului – municipalitatea albaiuliană, prin proiectul pilot Alba Iulia Smart City – şi reprezintă o soluție „custom made”, personalizată atât pe cerințele oraşului, cât și pe condițiile legate de poziționarea acestuia în spațiul propus.

Proiectul îşi propune să ofere o soluție de prezentare interactivă, modernă, atractivă şi utilă atât din punct de vedere al informaţiilor transmise, cât şi din punct de vedere al efectului pe care îl are acest tip de asistent asupra vizitatorilor.

Asistentul virtual este rezultatul colaborării unei echipe multidisciplinare, care va contribui în egală masură la configurarea echipamentelor audio-video din componența sistemului, cât și la realizarea conținutului în limba română și/ sau în limba engleză.

 


Soluţia de „edutainment” este dedicată cetăţenilor şi turiştilor care calcă pragul muzeelor din Alba Iulia.

Specificații tehnice

Vezi galerie foto

Soluţia constă în instalarea de către AVITECH a unui modul plexyglas avand silueta unui om în mărime naturală, plus un  videoproiector poziţionat în spatele asistentului virtual. Avatarul astfel realizat creează iluzia unei persoane vii, care are rolul de a asista şi de a ghida vizitatorii.

Vezi galerie foto

Pentru cetăţeni şi turişti:

  • Posibilitatea interacţionării cu avatarul prin conţinutul afişat pe display-ul cu touchscreen;
  • Platforma unică de publicitate şi de instruire;
  • Sistem versatil şi flexibil care se potriveşte în orice spaţiu;
  • Oferă mesaje şi informaţii coerente 24 de ore din 24, fără întreruperi;
  • Promovarea valorilor cultural-istorice ale oraşului;
  • Augmentarea afluxului de turişti;
  • Contribuţie la creşterea nivelului cultural-istoric la scară locală.