100
soluții
11
verticale
45
parteneri

 

 

 

 

Politica de cookie-uri

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.În conformitate cu Directiva „e-Intimitate” a UE, în vigoare de la 26 mai 2012 şi cu prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, tuturor vizitatorilor website-ului li se cere consimţământul înaintea transmiterii de cookies în computerele acestora.

Ce se înțelege prin cookie-uri?

Cookie-ul este un fişier text de mici dimensiuni pe care un site îl salvează în calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci când îl vizitaţi. Datorită cookie-urilor, site-ul reţine, pe o perioadă de timp, acţiunile şi preferinţele dumneavoastră (login, limbă, dimensiunea caracterelor şi alte preferinţe de afişare). Astfel nu mai trebuie să le reintroduceţi ori de câte ori reveniţi la site sau navigaţi de pe o pagină pe alta.

Cum se folosesc cookie-urile proprii?

Site-ul instalează module cookie doar pentru a permite îmbunătățirea funcțiilor oferite si in scopul de a monitoriza vizitatorii care acceseaza siteul pentru rapoarte statistice, fara a culege, a prelucra, a difuza sau a înregistra date cu caracter personal.

Ce sunt cookie-urile plasate de terţi?

Anumite secţiuni de conţinut de pe site pot fi furnizate prin intermediul unor terţe părţi. Aceste terţe părţi pot plasa cookie-uri prin intermediul altui website şi ele se numesc „third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terţi trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare şi politicile de confidenţialitate ale deţinătorului site-ului.

Cookie-urile plasate de terţi sunt folosite pentru monitorizarea site-ului care ne ajuta sa-l imbunatatim si pentru a face legatura cu retelele de socializare. Cookie-urile care provin de la sistemul external de monitorizare a site-ului, W3C, preiau urmatoarele tipuri de informatii: IP-ul, tara de unde provine vizitatorul, tipul de browser folosit si sistemul de operare.

Pentru cookie-urile folosite de modulul care face legatura cu retelele de socializare va rugam sa accesati urmatorul link: http://www.social9.com/privacy.

Care este durata de viaţă a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viaţă a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) şi nu mai sunt reţinute, odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, în timp ce alte cookie-uri sunt reţinute şi refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri persistente’). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi şterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Cum puteţi controla cookie-urile?

Puteţi controla şi/sau şterge cookie-urile după cum doriţi – pentru detalii, consultaţi site-ul aboutcookies.org. Puteți șterge toate cookie-urile din calculatorul dumneavoastră și puteți seta majoritatea browserelor să blocheze plasarea acestora. Dacă faceţi acest lucru, este posibil să fiţi nevoit să setaţi manual unele preferinţe, de fiecare dată când vizitaţi site-ul. De asemenea, s-ar putea ca unele servicii sau opţiuni să nu funcţioneze.

 

Politica de Confidențialitate

1. Prezentare generală

Prin natura activităţii sale, Municipiul Alba Iulia – prin direcțiile, serviciile, birourile și compartimentele sale, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul îndeplinirii unor sarcini care servesc interesului public și/sau care rezultă din exercitarea autorității publice, având temei juridic principal Legea nr. 215/2001 – legea administrației publice locale, republicată.

Prezentă Politică de Confidențialitate are scopul de a explica într-un mod simplu și transparent ce tip de date personale colectăm în legătură cu dvs prin intermediul site-ului www.albaiuliasmartcity.ro , cum le prelucrăm și care sunt drepturile dvs cu privire la aceste date.

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene (Regulamentul General de Protecţie a Datelor  nr. 679/ 2016) – care impun un set de reguli direct aplicabile în toate statele membre UE şi Deciziei ANSPDCP nr.99/ 2018 privind încetarea aplicabilităţii unor acte  normative cu caracter administrativ emise în aplicarea Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera  circulaţie a acestor date, Municipiul Alba Iulia, în calitate de proprietar și administrator al site-ului www.albaiuliasmartcity.ro , este operator de date personale și reprezintă legal entitatea care determină scopul, condițiile și modalitățile de procesare a datelor ce stau la baza accesării și utilizării acestuia.

Datele cu caracter personal se referă la orice informație care ne comunică ceva despre dvs., care oferă informații pe care le putem corela cu dvs., sau care vă pot dezvălui identitatea.

Datele cu caracter personal, sunt atât datele care identifică direct o persoană (precum nume, prenume sau adresă de domiciliu) dar și orice alte date care permit identificarea indirectă a acesteia, cum ar fi, de exemplu: postări pe rețele sociale, adresa de email, adresa IP. Prin urmare, protecția datelor personale vizează orice utilizator de internet.

Prelucrarea datelor personale se referă la toate operațiunile pe care le putem face în privința datelor dvs personale, cum ar fi colectarea, înregistrarea, stocarea, analizarea, utilizarea, modificarea, partajarea, transferul și ștergerea acestora.

Prelucrarea de date personale necesită consimțământul acordat în mod liber și explicit din partea dvs, pentru fiecare scop în parte.

Vă invităm să citiți în continuarea acestui document despre ce tipuri de date colectăm despre dvs, ce facem cu datele dvs. personale și cât timp le păstrăm, care sunt drepturile dvs. privind aceste date, cum le respectăm noi, precum și cum vi le puteți exercita. Dacă aveți orice fel de întrebări, nelămuriri sau sugestii privind confidențialitatea datelor vă rugăm să ne trimiteți o solicitare scrisă la adresa dpo@apulum.ro.

2. Ce date personale colectăm, ce categorii de date, de la ce persoane și în ce scop

Colectăm o serie de date personale, de diverse categorii, doar pentru scopuri legitime și definite clar, ce stau la baza activității și comunicării noastre cu dvs, iar prelucrarea lor se întemeiază întotdeauna pe baza consimțământul dvs explicit pentru fiecare situație în parte, după cum urmează:

2.1. Date anonimizate şi statistice

Conținutul site-ului albaiuliasmartcity.ro are caracter informativ, iar accesarea să NU presupune colectarea de date personale, ci doar de date anonimizate și statistice astfel:

a) Date statistice și anonimizate despre accesarea și performanța website-ului (ex: câți vizitatori, ce browser, de pe ce tip de dispozitiv, cât de repede se încarcă)

b) Date anonimizate despre căutările în site (ex. termeni căutați des, locații populare din care se fac căutări, termeni populari, dar fără rezultate)

c) Date statistice despre Incidente de Securitate şi orice activitate malițioasă, în scopul blocării utilizatorilor maliţioşi

2.2. Date pseudo – anonimizate

Accesarea, interacțiunea și navigarea utilizatorilor pe site-ul albaiuliasmartcity.ro presupune prelucrarea, validarea și procesarea unor date pseudonimizate (adică nu verificăm, sau nu este relevant dacă datele cu caracter personal sunt reale), obținute prin:

a) Trimiterea de comentarii pentru anumite soluţii, după înregistrarea cu diverse platforme de socializare (Facebook, Twitter, Disqus, Google) la care utilizatorii sunt înregistraţi şi pentru care au agreat politica acestora în privinţa datelor personale. Informaţiile la care avem acces în acest caz, sunt minime: nume utilizator declarat, data şi ora la care a fost creat comentariul, uşer platformă socială, comentariu, adresă de mail anonimizata (de exmplu xxx@gmail.com). Comentariile pentru soluţii şi la materialele prezentate pe sunt stocate prin serviciul Disqus, pentru a colecta public opinii presudo-anonimizate ale vizitatorilor site-ului albaiuliasmartcity.ro

b) Formularul de contact – stocăm numele, conținutul cererilor trimise prin formularul de contact și adresa de email (reală sau invalidă), pentru a putea răspunde utilizatorilor care ne contactează.

c) În următoarea etapă de dezvoltare a site-ului, va fi permisă înregistrarea şi abonarea la Noutăţi (Newsletter)– prin care verificăm și confirmăm validitatea adreselor de e-mail folosite prin trimiterea un e-mail automat care solicită confirmarea abonării. Adresele de e-mail validate prin abonare vor putea fi folosite pentru a trimite mesaje cu scopuri de informare și marketing, cu posibilitate de dezabonare / anulare sau revocare a calității dobândite prin înregistrare.

2.3. Date cu caracter personal – în etape viitoare de dezvoltare

În perioada următoare, site-ul albaiuliasmartcity.ro va permite înscrierea și adeziunea în comunitatea de voluntari, parteneri și susținători ai proiectului Alba Iulia Smart City, ceea ce presupune consimțământul prealabil de colectare și procesare a datelor personale, prin completarea unor formulare de înscriere specifice.
Pentru susţinători, se colectează următoarele date personale: *nume, *prenume, *adresă de email.

Pentru voluntari, acestea includ: nume*, prenume*, adresă de e-mail*, nr de telefon, localitate*, Competențe și interese*, Date profesionale (disponibilitate de implicare*, experiență de lucru) etc.

În cazul partenerilor, se colectează următoarele date personale: nume*, prenume*, adresă de e-mail*, organizație*, localitate*, domenii de activitate, expertiză, etc

Colectarea și prelucrarea de date personale va fi necesară pentru evidența, comunicarea personalizată și administrarea internă a resurselor interesate și disponibile să contribuie la realizarea activităților publice ale proiectului Alba Iulia Smart City şi va fi strict în interesul proiectului, fără a presupune împărtăşirea datelor personale culese cu alte entităţi şi cu luarea măsurile necesare pentru protejarea acestora.

2.4. Tipuri de persoane de la care colectăm date

  • Cetăţeni ai Municipiului Alba Iulia, ce doresc să fie informaţi, să testeze soluţii inteligente, să trimită comentarii sau să se implice activ în proiectul Alba Iulia Smart City
  • Cetăţeni români şi străini, care doresc să fie informaţi, să comenteze sau să se implice în dezvoltarea proiectului Alba Iulia Smart City
  • Reprezentanţi de instituţii şi companii care doresc să fie informaţi, să comunice, să transmită idei sau să se implice în calitate de parteneri în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City

2.5. Transferul datelor personale

Datele personale culese prin comunicarea directa cu albaiuliasmartcity.ro (folosind formularul de contact) nu vor fi transferate către terţe entităţi, către o ţară terţă sau către organizaţii internaţionale.

3. Care sunt drepturile dvs. asupra datelor personale

În calitate de operator de date personale, Municipiul Alba Iulia are obligația legală de a asigura persoanelor vizate exercitarea drepturilor acestora asupra datelor personale în conformitate cu prevederile Regulamentului General (GDPR) 679/2016, art.15-22, cele mai importante fiind:

  • Dreptul de informare și acces la date cu caracter personal, prin care aveți dreptul de a solicita un raport al datelor dvs. cu caracter personal pe care le prelucrăm
  • Dreptul la rectificare, prin care aveți dreptul să ne cereți să le corectăm sau să modificăm datele dvs. personale incorecte
  • Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), prin care puteți să ne solicitați ștergerea datelor dvs. cu caracter personal în caz că datele nu mai sunt necesare în scopul pentru care au fost colectate sau prelucrate, vă retrageți consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea sau pur și simplu nu mai doriți să vă aflați în baza noastră de date
  • Dreptul de a vă opune prelucrării datelor, prin care puteți să vă opuneți folosirii datelor dvs. personale, cu posibilitatea de dezabonare, anulare sau revocare a calității dobândite prin înregistrare
  • Dreptul la portabilitatea datelor, prin care aveți dreptul să ne solicitați să vă punem la dispoziție datele dvs. cu caracter personal pe care le prelucrăm prin mijloace automate și cu consimțământul dvs, în cazul în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la a vă opune proceselor automatizate de luare a deciziilor pe baza informațiilor dvs. cu caracter personal, dacă ne-ați dat acordul în acest sens; aveți dreptul de a vă opune la astfel de decizii automate și să solicitați ca decizia să fie luată de o persoană.
  • Dreptul de a depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Vă puteți exercita toate aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla transmitere a unei solicitari scrise la adresa de e-mail dpo[at]apulum.ro și / sau la adresa poștală: Alba Iulia, str. Calea Moților, nr. 5A, Cod 510134.

4. Scopul colectării datelor

Scopul primordial al colectării de date este acela de a permite tuturor persoanelor responsabile şi interesate de dezvoltarea proiectului Alba Iulia Smart City şi a soluţiilor testate în cadrul acestuia să fie informate, să poată comunica cu echipa de proiect, să poată comenta în privinţa soluţiilor prezentate şi să se poată integra, inclusiv prin contribuţii personale, în comunitatea locală şi naţională care abordează astfel de proiecte inovative de impact major pentru dezvoltarea sustenabila a comunităţilor locale.

Scopurile generale ale colectării de date personale au în vedere scopuri legitime explicate direct precum:

a) Îmbunătățirea și dezvoltarea serviciilor oferite de Municipiul Alba Iulia

Analizăm modul în care folosiți serviciile noastre ca să vă înțelegem mai bine și observăm ce putem îmbunătăți şi cum putem colabora în implementarea de soluţii inteligente ce pot contribui la dezvoltarea durabilă a oraşului; scopul principal este acela de a informa, colecta opinii, comentarii, idei privind dezvoltarea proiectului Alba Iulia Smart City, de a colabora cu persoanele fizice şi juridice ce doresc să testeze sau să se implice în dezvoltarea proiectului, inclusiv în cadrul unor parteneriate; scopul secundar, este acela de a creşte accesul la serviciile digitale şi de a limita birocraţia în relaţia cu Municipiul Alba Iulia, inclusiv prin aplicaţii şi proiecte conexe proiectului Alba Iulia Smart City

b) Informare pentru vizitatori, parteneri sau susținători ai proiectului Alba Iulia Smart City, inclusiv schimbul de experienţă şi bune practici într-un domeniu nou, ce necesită expertiză multidisciplinară

c) Dezvoltarea reţelei de utilizatori de soluţii inteligente, prin implicarea cetăţenilor şi turturor părţilor interesate, cu asigurarea securităţii datelor

Avem datoria de a proteja datele dvs. personale și de a preveni, a detecta și a limita încălcarea securității datelor.

5. Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

Nu avem dreptul să păstrăm datele dvs. cu caracter personal decât pe perioada în care sunt necesare în scopul pentru care le-am solicitat inițial.

6. Ce obligații avem în prelucrarea și colectarea de date personale

În calitate de operator de date personale, Municipiul Alba Iulia are obligația legală de a asigura:

a) Stocarea sau transferarea datelor personale doar în cadrul Uniunii Europene, sau exclusiv către furnizorii de servicii din SUA certificați în cadrul EU-US Privacy Shield.

b) Inventarierea datelor cu caracter personal și colaborarea exclusivă cu furnizorii de servicii care respectă la rândul lor rigorile GDPR.

c) Păstrarea unei evidențe a activităților de prelucrare a datelor personale

În conformitate cu Regulamentul UE 679/ 2016) și Deciziei ANSPDCP nr.99/ 2018  pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, Municipiul Alba Iulia are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate acele date personale pe care utilizatorii le furnizează cu ocazia accesării și completării formularelor de înregistrare disponibile pe site-ul www.albaiuliasmartcity.ro

d) Securitatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal

În acest sens, se vor depune toate eforturile pentru a asigura utilizarea site-ului şi a formularului de contact către utilizatori în condiții maximă securitate și confidențialitate, existand masuri adecvate de asigurare a unui nivel de securitate cospunzator riscurilor, incluzand pseudonimizarea, criptarea, capacitatea de a asigura confidentialitatea si integritatea datelor, capacitatea de a restabili integritatea datelor in cazul unor incidente de natura fizica sau tehnica.

Conform procedurii de notificare în cazul încălcării securității datelor cu caracter personal, sesizarea unui astfel de eveniment se va face prin cerere scrisa către dpo@apulum.ro sau o plângere în atenția autorității de supraveghere ANSPDCP.

7. Termeni și Condiții Generale ale Politicii de Confidențialitate

Scopul Politicii de Confidențialitate este de a informa, defini și reglementa condițiile de utilizare a acestui site în conformitate cu  Regulamentul European 2016/679 și Decizia ANSPDCP nr.99/ 2018 privind protecția persoanelor fizice referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Accesul la website-ul www.albaiuliasmartcity.ro, a conținutului său și a formularelor de înregistrare în comunitatea proiectului Alba Iulia Smart City este disponibil 24h/zi, 7 zile/săptămână, excepție fiind doar atunci când sunt lucrări de întreținere sau de actualizare ale site-ului albaiuliasmartcity.ro

Municipiul Alba Iulia va depune toate eforturile pentru a asigura accesibilitatea site-ului precum și utilizarea formularelor care presupun colectarea și prelucrarea de date personale de către utilizatori în condiții maximă securitate și confidențialitate.

În caz de folosire abuzivă sau neautorizată a webite-ului sau a formularelor de înscriere și contact, precum și de nerespectare a oricăror obligații prezentate aici, Municipiul Alba Iulia își rezervă dreptul de a limita, suspenda sau anula, fără preaviz, accesul anumitor utilizatori la anumite secțiuni din site precum formulare, cât și la pagină web albaiuliasmartcity.ro.

Întregul conținut al platformei electronice, dar fără a se limita la texte, imagini grafice, programe, elemente de grafică web, precum și orice alte date și aplicații, sunt proprietatea Municipiului Alba Iulia şi asociației IT Center for Community Solutions în calitate de dezvoltator, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor și Legilor privind dreptul de proprietate intelectuală. Informaţiile privind soluţiile dezvoltate în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City, diagramele, pozele, denumirile comerciale şi alte informaţii legate de acestea, sunt proprietatea partenerilor care le furnizează şi implementează în cadrul acestuia, fiind interzisă utilizarea lor în orice fel, inclusiv reproducerea, copierea, citarea, fiind protejate conform legii.

Municipiul Alba Iulia garantează utilizatorilor acces limitat, în interes personal, la website și la formularele electronice de înscriere, abonare și contact și nu le conferă dreptul de a reproduce, de a copia, de a vinde sau a exploata site-ul, formularele sau conținutul în orice manieră, în scopuri comerciale, informative sau contrare intereselor Proiectului Alba Iulia Smart City.

Orice încercare de a accesa conținutul website-ului sau a formularulelor din site, sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează acesta va fi considerată o tentativă de fraudare și va pune în mișcare cercetarea independentă, civilă sau penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt, în funcție de gravitatea faptei.

În conformitate cu Regulamentul UE 679/ 2016 și Deciziei ANSPDCP nr.99/ 2018  pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, Municipiul Alba Iulia are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate acele date personale pe care utilizatorii le furnizează cu ocazia accesării și completării formularelor de înregistrare a datelor disponibile pe site-ul www.albaiuliasmartcity.ro

Drepturile și obligațiile părților, menționate în prezentul act, precum și toate efectele juridice pe care acest le produce sunt guvernate de legea română;

Orice litigiu care are ca obiect o dispută apărută în legătură cu acești termeni și condiții urmează a fi soluționat de instanțele competente din România. Alegerea competenței este în favoarea ambelor părți.

Municipiul Alba Iulia își rezervă dreptul de a actualiza termenii și condițiile cu notificarea prealabilă a persoanelor care și-au acordat consimțământul asupra prevederilor detaliate în acest document.