Despre

100
soluții
11
verticale
45
parteneri

Pentru cetățeni

Smart City este oraşul care îi conectează pe oameni la tot ce e mai important pentru a le face viaţa mai uşoară. Alba Iulia beneficiază de avantajele noilor tehnologii prin intermediul proiectului pilot Alba Iulia Smart City, proiect în care companii din diverse domenii, în special din industriile IT, creative şi de comunicaţii, testează soluţii inteligente care acoperă diverse nevoi ale comunităţii locale. Pe de o parte, prin intermediul acestui mod de colaborare, cetăţenii beneficiază de servicii noi şi de avantajele imediate sau indirecte pe care le aduce testarea de soluţii inteligente, iar municipalitatea îşi dezvoltă planuri şi strategii de viitor având la îndemână date concrete şi avantajele palpabile ale proiectelor testate. De cealaltă parte, companiile, start-upurile, mediile universitare sau alte entităţi partenere au oportunitatea de a „încerca” performanţa produselor şi serviciilor într-un mediu real, având, în acest fel, posibilitatea de a-şi construi un model de business scalabil, care se poate replica în oricare alt oraş din România sau din afara ţării.

Prin proiectul pilot de oraş inteligent, ne dorim să creştem calitatea vieţii locuitorilor şi să arătăm că infrastructura oraşelor viitoare nu se va opri doar la utilităţile de bază cu ajutorul cărora poate funcţiona. Folosirea pe scară largă a tehnologiilor inteligente transformă comunităţile şi totodată modul în care oamenii interacţionează cu oraşul lor. Acestea sunt, de fapt, premisele unui smart city: canalizarea avantajelor tehnologice pe nevoile concrete ale urbei şi posibilitatea cetăţenilor de a valorifica la potenţial maxim soluţiile implementate, în mod direct sau indirect.

Cu prilejul sărbătoririi Anului Centenar, în Alba Iulia – “Oraşul în care s-a născut viitorul” -, punem temelia digitală pentru încă 100 de ani de România, sărbătorind 100 de ani de istorie vie. Alba Iulia merită să devină un oraş mai comunicativ, mai atractiv pentru mediul de afaceri, mai integrativ pentru o mai bună ergonomie şi mobilitate, mai accesibil cu ajutorul soluţiilor inteligente, mai competitiv, mai creativ, mai eficient în consumuri, mai  prosper şi mai inclusiv pentru cetăţeni. Toate acest lucruri contribuie, cu implicarea tehnologiei de tip smart, la creşterea calităţii vieţii, la îmbunătăţirea serviciilor publice şi la transparentizarea relaţiei dintre municipalitate şi oamenii comunităţii.